Bagestjerne Annemette Voss

I ’Bag Så Det Batter!’ er alle de rene bagehelte – også dig! Men selv en helt kan bruge en stjerne at se op til. Mød én af vores dygtige bagestjerner her.

 

Annemette Voss

Vinder af Den Store Bagedyst 2013

Instagram 

FacebookHvis du var en kage, hvilken ville du så være?


Så ville jeg være en lagkage. En kage, der består af mange lag; både søde, sure, sprøde og bløde.

Pyntet på overfladen og blød indeni. Sådan er jeg.

Hvem ville du allerhelst bage en kage til?


Jeg vil gerne servere kage for Jamie Oliver. Jeg er stor fan af hans ukomplicerede måde at gå til madlavning, og jeg er vild med hans nærvær på TV.

Han repræsenterer en noget mere rustik mad- og kagekunst end jeg, og det ville være sjovt at høre, hvad han synes om en fin og perfekt jordbærtærte - det ville være sjovt at imponere ham lidt.Hvad er det sjoveste, du har puttet i en kage?


Jeg har engang blandet en senneps- og havregrynskugle som barn. Den smagte IKKE godt!

Siden da har jeg holdt mig til de mere traditionelle kombinationer.Hvorfor vil du gerne bage til fordel for verdens fattigste?


Det er paradoksalt, at vi i den vestlige verden kan mæske os i smukke kager og flødeskum - ren luksus – mens der sidder mennesker andre steder i verden og drømmer om noget så simpelt som et stykke brød.

Hvis jeg med min kagekunst kan hjælpe til, at der skabes bedre muligheder for verdens fattigste, så gør jeg det med den største glæde.

Uanset hvad bager jeg kager i stride strømme, så hvorfor ikke lade nogle af de kager bidrage til et større og bedre formål?Hvad er det bedste ved at bage?


Samværet og tilstedeværelsen. Det fedeste ved at bage er, at man er til stede i øjeblikket, da man bliver nødt til at fokusere “ned i røreskålen”, mens man er i gang.

Ellers så ender det galt. Jeg elsker, at man kan være sammen med sine børn, veninder eller bedstemor.

Bagning er i min verden noget, vi samles om.Hvad er din favoritkage?


Kanelsnegle/-kringler. Jeg ELSKER kanel. Det minder mig om at sidde på min farmors køkkenbord og fornemme duften af friskbagt kage brede sig i rummet. Hun bagte altid kringler til os børnebørn.

Det er den perfekte kombination af blød gærdej med en sprød overflade og pyntet med sukkersød glasur. Det holder altid!
Dine kager hjælper

Verdens fattigste lever ofte med sult, men med lidt hjælp kommer mange langt – også med bagningen. Vi har samlet inspirerende historier fra hele verden.

Se mere

Events

Alle kan bage så det batter – hvor som helst og når som helst. Her finder du en oversigt over de største af de mange bageevents i hele Danmark, som du kan deltage i.

Se mere

Er du bageglad?

Bag til vejfesten, familiefesten eller kontoret. Find lækre opskrifter inspireret af andre madkulturer og udviklet af vores bagestjerner her. 

Se mere