.grid-box__item {margin-bottom: 10px;

Annemettes donuts

16 stk.

Nem

60 min.


Bagestjernen Annemette Voss’ donuts er lækre og nemme. Lav dem i løbet af to dage, så dejen kan stå natten over.


Ingredienser

2,5 dl sødmælk

10 g gær

125 g smør

80 g sukker

2 æg

500 g hvedemel

Et nip fint salt

 

Stegning

1 liter vegetabilsk olie til stegning

 

Glasering

100 g flormelis

1/2 dl vand

1/2 tsk vanillesukker

 

Fremgangsmåde

Dag 1

Lun mælken og rør gæren ud heri. Smelt smørret og rør det i gærblandingen sammen med sukker og æg - fortsæt med at røre, til det er en helt ensartet masse.

Kom det op i en røremaskine og tilsæt mel og salt lidt efter lidt, mens maskinen kører på medium hastighed. Skrab siderne rene for mel et par gange. Lad dejen ælte i maskinen i cirka 10 minutter.

Vend dejen i en smule smagsneutral olie i skålen og dæk den til med husholdningsfilm. Lad den stå i køleskabet natten over. (ca. 8 timer) 

 

Dag 2

Strø mel på en bordplade og vip dejen ud herpå. Rul den ud til en tykkelse på en centimeter. Udstik 16 donut-ringe på cirka 8 cm i diameter med et hul i midten på cirka 3 cm. Brug enten glas eller udstikkere til formålet.

Lad dine donuts hæve på bordbladen under et viskestykke i en god times tid.

Fyld en mellemstor gryde med 1 liter vegetabilsk olie, der egner sig til friturestegning. Olien skal være rygende varm, inden kagerne kan steges heri.

Placer 2-3 donuts af gangen i gryden og brug en hulske til at vende dem. Lad dem stege gyldenbrune i et par minutter og tag dem op og dryp dem af for overskydende fedstof på et stykke køkkenrulle. Fortsæt til alle kagerne er stegte.

Glasering: Bland alle ingredienserne og dyp nogle af de afkølede donuts i den tynde glasur. Det er kun den ene side af kagen som skal dyppes. Læg kagerne på en rist med den glaserede side opad til tørring.

Dine kager hjælper

Verdens fattigste lever ofte med sult, men med lidt hjælp kommer mange langt – også med bagningen. Vi har samlet inspirerende historier fra hele verden.

Se mere

Tøm kagedåsen

Overskuddet fra bagningen skal sendes til Folkekirkens Nødhjælp, hvis pengene skal komme verdens fattigste til gavn.
Se her, hvordan det gøres.

Se mere

Events

Alle kan bage så det batter – hvor som helst og når som helst. Her finder du en oversigt over de største af de mange bageevents i hele Danmark, som du kan deltage i.

Se mere