.grid-box__item {margin-bottom: 10px;

Banankage fra Etiopien

8-10 stk.

Nem

120 min.


Tinbit, som arbejder for Folkekirkens Nødhjælp I Etiopien, bager ofte denne nemme og lækre banankage. Og hun deler gerne opskriften.


Ingredienser

2 ¾ dl hvedemel

1 ¼ dl olie eller smør

1 ¼ dl sukker

4 modne bananer

5 æg

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vanillepulver

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 220 grader.

Slå æggene ud I en røreskål. Tilsæt sukker og olie (eller smeltet, afkølet smør) og rør grundigt sammen. Gem en anelse fedtstof til at smøre kageformen.

Tilsæt bagepulver og vanillepulver og rør sammen.

Mos bananerne med en gaffel og rør mosen sammen med æggemassen. Tilsæt derefter hvedemel lidt af gangen og rør, indtil massen er ensartet.

Smør en aflang kage- eller brødform med fedtstof og hæld dejen i.

Bag i cirka 50 minutter midt i ovnen. Tjek eventuelt, om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind ned midt i – hvis dejen hænger fast på strikkepinden, er kagen ikke færdig.

Lad kagen køle af i en times tid og drys flormelis hen over den.

Pynt evt. med jordbær eller andet frugt – server i tykke skiver.

Dine kager hjælper

Verdens fattigste lever ofte med sult, men med lidt hjælp kommer mange langt – også med bagningen. Vi har samlet inspirerende historier fra hele verden.

Se mere

Tøm kagedåsen

Overskuddet fra bagningen skal sendes til Folkekirkens Nødhjælp, hvis pengene skal komme verdens fattigste til gavn.
Se her, hvordan det gøres.

Se mere

Events

Alle kan bage så det batter – hvor som helst og når som helst. Her finder du en oversigt over de største af de mange bageevents i hele Danmark, som du kan deltage i.

Se mere