.grid-box__item {margin-bottom: 10px;

Banankage fra Uganda

8 stk.

Nem

60 min.


Banankage fra Uganda


Ingredienser

1 dl (85 g) sukker

125 g margarine

3 bananer

2 æg

1/3 dl mælk

4 1/2 dl (275 g) hvedemel

1 tsk. bagepulver

 

Sådan gør du

Rør margarine og sukker, til det er let og cremet. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør sammen. Hæld mælken i. Tilsæt mel og bagepulver igennem en sigte. Mos bananerne og bland dem i dejen.

Smør en form med fedtstof og hæld dejen i. Bag kagen ved 175 grader i cirka 45 minutter midt i ovnen.

Tjek, om kagen er færdigbagt ved at stikke i den med en strikkepind. Hvis der ikke klæber dej fast til strikkepinden, er kagen færdig og kan tages ud af formen.

Læs om vores arbejde i Uganda og mød indbyggerne i landsbyen Kampagni her

Tip

Smager bedst nybagt – eventuelt med flødeskum og et par bananskiver på hvert stykke.

Dine kager hjælper

Verdens fattigste lever ofte med sult, men med lidt hjælp kommer mange langt – også med bagningen. Vi har samlet inspirerende historier fra hele verden.

Se mere

Tøm kagedåsen

Overskuddet fra bagningen skal sendes til Folkekirkens Nødhjælp, hvis pengene skal komme verdens fattigste til gavn.
Se her, hvordan det gøres.

Se mere

Events

Alle kan bage så det batter – hvor som helst og når som helst. Her finder du en oversigt over de største af de mange bageevents i hele Danmark, som du kan deltage i.

Se mere