.grid-box__item {margin-bottom: 10px;

Blåbærkage fra Cambodja

8-10 stk.

Middel

120 min.


Blåbærkagen indeholder gode vitaminer, og med et strejt af kanel passer den perfekt til de kolde vinterdage.


Ingredienser

Kage

Smør til formen

390 g kondenseret, sødet mælk

1 kop sukker

2 æg

1 knivspids salt

2 spsk. vegetabilsk olie

3 kopper hvedemel

1 tsk. bagepulver

1 ½ kop friske eller frosne blåbær

Flormelis

Sirup
2 tsk. sukker

3 tsk. limesaft

1 tsk. stødt kanel

 

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader.

Smør en 22 cm. rund kageform med smør.

Rør mælk, sukker, æg, salt og olie sammen, indtil det får en cremet konsistens. Bland mel og bagpulver, sigt det i og vend det nænsomt med mælkeblandingen.

Hæld halvdelen af dejen i kageformen og spred blåbærrene ud over. Hæld resten af dejen over.

Bland ingredienserne til siruppen og dryp det ud over kagen.

Bag i 45 minutter.

Køl af, drys med flormelis gennem en sigte og spis

Tips

Kan serveres med vanilleis eller for eksempel græsk yoghurt rørt med vanillepulver.

Ekstra info

Denne kage er udviklet af organisationen Friends i Cambodja, som hjælper gadebørn og unge til en uddannelse.

Blandt andet trænes der kokke, som arbejder i Friends’ succesfulde restaturanter.

Du kan læse mere om Folkekirkens Nødhjælps stærke partner, Friends, i Cambodja på organisationens hjemmeside.

Protektor Prinsesse Marie har også smagt deres lækre mad.

Læs mere

Dine kager hjælper

Verdens fattigste lever ofte med sult, men med lidt hjælp kommer mange langt – også med bagningen. Vi har samlet inspirerende historier fra hele verden.

Se mere

Tøm kagedåsen

Overskuddet fra bagningen skal sendes til Folkekirkens Nødhjælp, hvis pengene skal komme verdens fattigste til gavn.
Se her, hvordan det gøres.

Se mere

Events

Alle kan bage så det batter – hvor som helst og når som helst. Her finder du en oversigt over de største af de mange bageevents i hele Danmark, som du kan deltage i.

Se mere