.grid-box__item {margin-bottom: 10px;

Chokolademandelkage fra Cambodja

10-12 stk.

Middel

60 min.


Chokolademandelkage fra Cambodja


Ingredienser

Dej

250 g usaltet smør
340 g mørk chokolade
100 g mandelmel
100 g hvedemel
100 g sukker
6 æggehvider
6 æggeblommer
Hindbærsauce
300 g hindbær
2 cl. bærlikør
3 spsk. citronsaft
6 spsk. lys sirup
Derudover
Frisk mynte

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader
Blend ingredienserne til saucen til en ensartet puré og stil på køl.
Smør en 22 cm rund bageform og drys den med mel.
Smelt smør og chokolade over et vandbad og lad det køle af.
Bland mandelmel, hvedemel, sukker og æggeblommer i en anden skål.

Tilsæt under stadig omrøring chokoladeblandingen i en tynd stråle.
Pisk æggehviderne helt stive (du skal kunne vende skålen på hovedet, uden at massen ryger ud) og fold massen sammen med dejen.
Fordel dejen i den smurte bageform og bad i 40 minutter. Kagen skal være let klæbrig i midten, når den er færdig.
Lad kagen køle af og server den med hindbærsauce, et par friske mynteblade og eventuelt vanilleis.

Ekstra info

Denne kage er udviklet af organisationen Friends i Cambodja, som hjælper gadebørn og unge til en uddannelse.

Blandt andet trænes der kokke, som arbejder i Friends’ succesfulde restaturanter.

Du kan læse mere om Folkekirkens Nødhjælps stærke partner i Cambodja på organisationens hjemmeside.

Protektor Prinsesse Marie har også smagt deres lækre mad.

Læs mere

Dine kager hjælper

Verdens fattigste lever ofte med sult, men med lidt hjælp kommer mange langt – også med bagningen. Vi har samlet inspirerende historier fra hele verden.

Se mere

Tøm kagedåsen

Overskuddet fra bagningen skal sendes til Folkekirkens Nødhjælp, hvis pengene skal komme verdens fattigste til gavn.
Se her, hvordan det gøres.

Se mere

Bagestjerner

Som ambassadører for ’Bag Så Det Batter!’ bidrager en række kendte bagestjerner med både opbakning og flere lækre opskrifter.
Mød dem her.

Se mere