.grid-box__item {margin-bottom: 10px;

Fastelavnsboller

8-10 stk.

Middel

40 min.


Festlige fastelavnsboller


Ingredienser

Dej

250 g mel

1 tsk. kardemomme

75 g smør

1/2 pakke gær

1 dl mælk

1 æg

Lidt salt

15 g sukker

Creme

Vaniljekorn fra en ½ vaniljestang

2 æg

30 g sukker

2 spsk. Maizena

3 dl mælk

Remonce

100 g sukker

100 g marcipan

100 g smør

1 tsk. kanel

Glasur

Flormelis og lidt kogende vand

Evt. lidt kakao eller frugtfarve

SÅDAN GØR DU

Tænd for ovnen på 200 grader.

Dej

Opløs gæren i mælken tilsæt ægget, kardemomme, sukker og salt.

Bland 3/4 af melet i og ælt godt i ca. 5 minutter.

Bland det smeltede smør i og til sidst resten af melet, indtil dejen er fast, smidig og sej.

Lad den hæve til dobbelt størrelse, mens du laver creme og remonce klar

Creme

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Pisk æg, sukker, maizena og vanilje godt sammen.

Varm mælken til lige under kogepunktet og rør den i æggeblandingen.

Hæld blandingen af æg og mælk tilbage i gryden og opvarm, mens du pisker, til cremen bliver tyk og begynder at boble.

Lad cremen køle af.

Remonce

Rør sukker og marcipan sammen.

Tilsæt så smør lidt efter lidt, til det er rørt helt ud i massen.

Pas på du ikke rører for længe da den så vil blive for flydende når den bages.

Samling af bollerne

Ælt dejen hurtigt igennem og rul den til en pølse. Fordel den i 8-10 lige store stykker og rul dem ud til små bolde.

Rul hver bold ud fra midten og ud i 4 retninger, så det ligner en konvolut der er tyk på midten.

Fordel remoncen ud på midten af hver bolle efterfuldt at en spsk. creme.

De 4 flapper på bollen foldes over hinanden, og de 4 hjørner klemmes sammen og samles på midten. (Sørg for at der ikke er nogen sprækker hvor cremen og remoncen kan slippe ud.)

Bagning

Lad bollerne efterhæve på en bageplade i 30 minutter.

Pensl dem med vand og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne, og lad dem køle af

Pynt med glasur.

Dine kager hjælper

Verdens fattigste lever ofte med sult, men med lidt hjælp kommer mange langt – også med bagningen. Vi har samlet inspirerende historier fra hele verden.

Se mere

Tøm kagedåsen

Overskuddet fra bagningen skal sendes til Folkekirkens Nødhjælp, hvis pengene skal komme verdens fattigste til gavn.
Se her, hvordan det gøres.

Se mere

Events

Alle kan bage så det batter – hvor som helst og når som helst. Her finder du en oversigt over de største af de mange bageevents i hele Danmark, som du kan deltage i.

Se mere