.grid-box__item {margin-bottom: 10px;

Kokos/lime-kage med sirup af passionsfrugt

8-10 stk.

Middel

120 min.


Denne lækre, eksotiske kage kommer fra Cambodja. Sammen med en kugle vanilleis er den en frisk og lækker dessert.


Ingredienser

Kage

180 g usaltet smør (med stuetemperatur)

180 g sukker

6 æg

Skal fra 4 limefrugter

240 g kokosmel

180 g siet hvedemel

4 tsk. bagepulver

Sirup

Indholdet af 8 passionsfrugter

6 tsk. lys sirup

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader. Smør en 22 cm tærteform med en smule mør og drys den med mel.

Pisk smør og sukker sammen, indtil det er let og luftigt, og tilsæt ét æg ad gangen, men du pisker videre.

Rør limeskal og kokosmel godt sammen med dejen.

Si mel og bagepulver i dejen og vend det i, indtil dejen har en ensartet struktur.

Hæld dejen i tærteformen og bag den i 40-45 minutter.

Lad kagen køle af, mens du blander sirup og passionsfrugt.

Spis kagen med passionsfrugtsiruppen til eller over. Server eventuelt med vanilleis.

Ekstra info

Denne kage er udviklet af organisationen Friends i Cambodja, som hjælper gadebørn og unge til en uddannelse.

Blandt andet trænes der kokke, som arbejder i Friends’ succesfulde restaturanter.

Du kan læse mere om Folkekirkens Nødhjælps stærke partner i Cambodja på organisationens hjemmeside.

Protektor Prinsesse Marie har også smagt deres lækre mad.

Læs mere

Dine kager hjælper

Verdens fattigste lever ofte med sult, men med lidt hjælp kommer mange langt – også med bagningen. Vi har samlet inspirerende historier fra hele verden.

Se mere

Tøm kagedåsen

Overskuddet fra bagningen skal sendes til Folkekirkens Nødhjælp, hvis pengene skal komme verdens fattigste til gavn.
Se her, hvordan det gøres.

Se mere

Events

Alle kan bage så det batter – hvor som helst og når som helst. Her finder du en oversigt over de største af de mange bageevents i hele Danmark, som du kan deltage i.

Se mere