.grid-box__item {margin-bottom: 10px;

Kokoskage med kokos sauce

10-12 stk.

Nem

100 min.


Num Tirk Doung - Cambodiansk kokoskage med kokos sauce


Ingredienser

kage


4 æg

4,5 dl hvedemel

1 dl smeltet smør

1 dl kokosmælk

½ dl kokosmel

3 ½ dl sukker

2 spsk. vanilleekstrakt

½ tsk. bagepulver

¼ tsk. salt

 

kokos sauce


400 ml kokosmælk


2,5 dl rørsukker

 

T
ilbehør



1 moden mango


 

Fremgangsmåde


Forvarm ovnen til 160 grader. 

Rør smør og sukker sammen i en skål.

Tilsæt æggene ét ad gangen og rør grundigt. 

Tilsæt vanille, bagepulver, salt og kokosmælk.


Bland hvedemel og kokosmel. Smør en brødform med olie og drys lidt mel i bunden. Hæld kagedejen i. 

Bages i en time.


Lav kokos saucen, mens kagen er i ovnen: 

Kokosmælk og rørsukker bringes I kog I en tykbundet gryde.



Skru ned til medium varme, og hold i kog under omrøring, indtil massen er reduceret til cirka det halve og er blevet tyk.

Det tager cirka 20 minutter. 


Lad kagen køle af, før den tages ud af formen. 

Serveres med skiver af mango.

Dine kager hjælper

Verdens fattigste lever ofte med sult, men med lidt hjælp kommer mange langt – også med bagningen. Vi har samlet inspirerende historier fra hele verden.

Se mere

Tøm kagedåsen

Overskuddet fra bagningen skal sendes til Folkekirkens Nødhjælp, hvis pengene skal komme verdens fattigste til gavn.
Se her, hvordan det gøres.

Se mere

Events

Alle kan bage så det batter – hvor som helst og når som helst. Her finder du en oversigt over de største af de mange bageevents i hele Danmark, som du kan deltage i.

Se mere