.grid-box__item {margin-bottom: 10px;

Kanelsnegle med quinoa og æbler

12 stk.

Middel

60 min.


Bagestjernen Nana præsenterer: Kanelsnegle med quinoa og æbler


Ingredienser

Dej
200 g quinoa
300 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
50 g smør
2,5 dl mælk (evt. soya- el. ris-)
1 æg
2 spsk. honning

Fyld
200 g æble i små tern
1 spsk. vand
50 g blødt smør
100 g dadler uden sten
2 spsk. honning
1 spsk. kanel

Derudover
50 g marcipan
Æg til pensling
Bageform, evt. hjerteformet

 

Sådan gør du

Dej
Varm ovnen til 180°C. Smør springform eller bagering med smør og placer den på en bageplade med bagepapir.

Rist quinoaen i en gryde under omrøring ved middel varme ca. 5 min, til grynene bliver gyldne og dufter nøddeagtigt. Mal grynene til mel i en melkværn eller en kaffemølle.

Bland quinoamel med hvedemel, bagepulver, salt og kardemomme. Smelt smørret og bland det sammen med mælk, æg og honning.

Tilsæt væsken til melblandingen og ælt dejen grundigt igennem i ca. 10 min - brug gerne din køkkenmaskine. Efteræltning er dejen glat og let smidig.

Fyld
Kom æbletern og vand i en lille gryde. Kog æblerne under låg i cirka 7-8 minutter ved medium varme.

Kom den varme æblemos i en skål sammen med smør, dadler, honning og kanel og blend til et ensartet fyld med en stavblender.

Samling
Rul dejen ud til en firkant på ca. 45x30 cm. Smør fyldet på i et jævnt tyndt lag og riv marcipanen ud over fyldet.

Rul dejen sammen på langs og skær den ud i 12 stykker.

Placer sneglene i bageformen - vær ikke bange hvis der er lidt afstand mellem dem, de hæver sammen under bagningen.

Pensl med sammenpisket æg og bag sneglene ca. 25 min. Køl sneglene lidt af inden servering.

Læs om vores arbejde i Etiopien, og hvorfor quinoa sikrer sundere og mere mad til sårbare småbønder

Nanas tips

Quinoa indeholder et sæbelignende stof, som kan give dem en let bitterhed. Ved enten at skylle grynene eller riste dem fjernes stoffet, og bitterheden forsvinder.

De ubagte snegle kan fryses. Lad sneglene tø op i køleskab natten over, før de er klar til bagning.

Dine kager hjælper

Verdens fattigste lever ofte med sult, men med lidt hjælp kommer mange langt – også med bagningen. Vi har samlet inspirerende historier fra hele verden.

Se mere

Tøm kagedåsen

Overskuddet fra bagningen skal sendes til Folkekirkens Nødhjælp, hvis pengene skal komme verdens fattigste til gavn.
Se her, hvordan det gøres.

Se mere

Bagestjerner

Som ambassadører for ’Bag Så Det Batter!’ bidrager en række kendte bagestjerner med både opbakning og flere lækre opskrifter.
Mød dem her.

Se mere