.grid-box__item {margin-bottom: 10px;

Søde empanadas fra Honduras

12 stk.

Nem

60 min.


Opskriften på disse søde brød stammer fra Honduras. De er nemme og sjove at lave, og hele familien kan være med.


Ingredienser

Dej

250 g hvedemel

½ tsk. salt

75 g sukker

125 g koldt smør i tern

½ - 1 dl koldt vand

Mel til udrulning

Æg til pensling

vand

 

Fyld

2 æg

Ca. 250 g mel

250 g sukker

125 g smør

50 g margarine

Ca. 1 dl vand

½ tsk bagepulver

 

Sådan gør du

Dej

Bland og smuldr med hænderne mel, sukker, salt og koldt smør til det ligner grove krummer.

Tilsæt nøjagtigt så meget vand, at du kan samle dejen i en kugle. Sæt dejen koldt, imens du laver fyldet.

Fyld

Æg og sukker piskes sammen, blødt smør og margarine blandes i, lunkent vand og tilpas med mel blandes i med bagepulveret.

Fyldet skal have så fast konsistens, at det klæber til en ske.

Rul den kolde dej ud på et meldrysset bord eller på et stykke bagepapir.

Lav ca. 10 cirkler på hver især ca. 12 cm diameter – brug evt. en kagetallerken. Ælt dejrester sammen og rul ud igen og lav flere cirkler.

 

Eller du kan gøre ligesom Margarita og hendes familie gør:

Lav en lang pølsedej, skær den op i cirka 12 klumper, som du klapper og med fingrene masserer ud til cirkler på noget bagepapir på bordet – det er børn gode til!

Læg 1 spsk. fyld på midten af hver dejcirkel og luk dejen til en halvcirkel, hvor du ruller kanten op og trykker den sammen hele vejen langs samlingen – eventuelt med en gaffel.

Prik et par huller med gaflen i toppen af alle empanadas. Pisk ægget med lidt koldt vand og pensl, giv dem et drys perlesukker.

Bag dem midt i ovnen ved cirka 180 grader og til de er gyldne og føles faste (cirka 18 minutter).

Lad brødene køle af på en rist.

Tip

Hvis du har meget fyld tilovers, kan du rive noget æble og gulerod og blande det i.

Hæld det derefter i en smurt tærteform og bag i cirka 20 minutter, indtil kagen føles fast.

Historie fra Honduras

Her kan du læse mere om, hvordan Margarita og hendes familie tjener penge på at bage de søde brød.

Familien hører til blandt de fattigste i Honduras, og er fælles om at bage i weekenden.

Læs mere

Dine kager hjælper

Verdens fattigste lever ofte med sult, men med lidt hjælp kommer mange langt – også med bagningen. Vi har samlet inspirerende historier fra hele verden.

Se mere

Tøm kagedåsen

Overskuddet fra bagningen skal sendes til Folkekirkens Nødhjælp, hvis pengene skal komme verdens fattigste til gavn.
Se her, hvordan det gøres.

Se mere

Events

Alle kan bage så det batter – hvor som helst og når som helst. Her finder du en oversigt over de største af de mange bageevents i hele Danmark, som du kan deltage i.

Se mere