Børn på flugt: Tema om Sydsudan

Få viden om Sydsudan og om kartoflen, som man spiser både i Sydsudan og i Danmark. Og find inspiration til elevopgaver til mellemtrinnet i madkundskab, engelsk, dansk, historie, natur/teknologi, matematik og idræt. 

Nyt materiale

Det overordnede tema er ”Børn på flugt”. For første gang siden Anden Verdenskrig er flere end 50 millioner mennesker på flugt på grund af konflikter og borgerkrig. Og tallet er stigende. Halvdelen af de fordrevne er børn.

Hent lærervejledningen  her (1,24 MB).

Coins til idræt
I idrætsøvelsen skal I bruge coins. Du kan printe dem  her (469,13 kB)

Fra børns perspektiv

Nogle emner kan være svære at tale med børn om – fx emner som krig og flygtninge. Vi har samlet nogle værktøjer, der kan gøre samtalen nemmere. Mød John, der fortæller hvordan hans familie og hans liv har ændret sig, siden der udbrød krig og konflikt i Sydsudan.

Klik  her for at se videoen om John eller klik på billederne.

John's flugt fra Syrien:

Spred ordet: Find breve her

Det er stort, at eleverne har lyst til at bage til fordel for verdens fattigste. Og de fortjener alt den opbakning de kan få fra skolen, forældre, virksomheder eller andre, der kan have lyst til at købe kager og støtte den gode sag.

Her kan du finde inspiration til, hvordan du fortæller om jeres bage-arrangement:

Info til forældre:
- Før: Invitation til arrangementet. Download  her (149,51 kB)
- Efter: Information om resultatet. Download  her (149,50 kB)
Vil du invitere andre end forældre, kan du finde en invitation  her (150,93 kB)

Info til virksomheder eller pressen
Det er værd at overveje, om I vil ‘slå ekstra stort brød op’ og lave en aftale med en lokal virksomhed, der kan hjælpe jer med at købe jeres kager. I kan også få jeres lokalavis til at skrive en historie om elevernes seje indsats og det forløb, de har været igennem i skolen.  Her (173,12 kB) finder I en vejledning til salg og medieomtale, der kan hjælpe jer igang.

Prisskilte og opskrifter
Når I skal sælge kagerne, kan I downloade prisskilte til dem her (628,99 kB).

Børnevenlige opskrifter kan du finde massevis af her, men du kan også downloade en opskrift på et kartoffelbrød fra Sydsudan  her (477,31 kB)

Om Folkekirkens Nødhjælp
Her  (34,43 kB)kan du læse mere om, hvad Folkekirkens Nødhjælp er for en organisation, og hvordan vi hjælper verdens fattigste (Om Folkekirkens Nødhjælp (34,43 kB)

Opskrifter

Her kan du finde børnevenlige opskrifter til download.

Kartoffelbrød fra Sydsudan (477,31 kB)

Syrien

Nyt materiale om "Børn på flugt"

Sydsudan

Nyt materiale om "Børn på flugt"

Uganda

Undervisningsmateriale om ernæring og peanuts