.grid-box__item {margin-bottom: 10px;

Drømmer om egen bagebod

Joyce fra Uganda er kommet så godt i gang med bagningen, at hun kan sælge sine småkager. Derfor kan hendes børn nu blive mætte og gå i skole.

I den lille landsby i det nordlige Uganda, hvor 27-årige Joyce Mary Amongin bor, har beboerne fået hjælp til at leve bedre af Folkekirkens Nødhjælp og den lokale organisation LWF.

De har både lært at forbedre måden, de dyrker jorden, at tilpasse de afgrøder, de dyrker, og at tilberede maden bedre og mere ernæringsrigtigt. Der er også blevet stiftet en låne-spare-gruppe, hvor medlemmerne har lært, hvordan de sparer penge op, så flere kan få gang i små forretninger.

Én af dem er Joyce Mary. Hun lånte penge til bagematerialer, så hun kunne komme i gang med at bage de to lokale slags småkager, chapati og madazi, og sælge dem i landsbyen.

Den lille forretning har allerede gjort livet langt bedre for både Joyce og hendes fem børn.

”Pengene, jeg tjener, gør, at jeg kan spare op, jeg kan klare husholdningen, og min familie kan få medicin, hvis vi behøver det. Mine to ældste børn på tolv og seks år kan også komme i skole nu,” fortæller den 27-årige mor, som bor alene med børnene, men har et godt forhold til deres far og sin kæreste, som også hjælper sin familie, så godt han kan.

Hendes naboer er dog også gode til at kigge efter børnene, og Joyce Mary Amongin understreger, at alle i landsbyen altid hjælper hinanden. Derfor har den unge kvinde også klare drømme for fremtiden.

”Jeg drømmer om at åbne en lille bod på markedet, hvor jeg kan tjene flere penge. Jeg sparer sammen, så det kan blive muligt for mig. Markedet er 12 kilometer væk, så jeg vil helst kunne opbevare tingene der og cykle dertil en gang om ugen for at sælge. Jeg er klar til at kæmpe, så jeg kan skifte retning og skabe en bedre fremtid for mig selv og min familie,” siger Joyce.

Bagestjerner

Som ambassadører for ’Bag Så Det Batter!’ bidrager en række kendte bagestjerner med både opbakning og flere lækre opskrifter.
Mød dem her.

Se mere

Tøm kagedåsen

Overskuddet fra bagningen skal sendes til Folkekirkens Nødhjælp, hvis pengene skal komme verdens fattigste til gavn.
Se her, hvordan det gøres.

Se mere

Er du bageglad?

Bag til vejfesten, familiefesten eller kontoret. Find lækre opskrifter inspireret af andre madkulturer og udviklet af vores bagestjerner her. 

Se mere