.grid-box__item {margin-bottom: 10px;

Fra en ged til egen butik

22-årige Denis fra Uganda drømmer om at færdiggøre skolen. Derfor knokler han i sin egen, lille butik, så han kan spare penge nok sammen.

Op ad en støvet, rød jordvej på landet i Ngariam i det nordlige Uganda ligger et slidt mustenshus. Foran indgangen ligger en mindre solcelleplade vendt mod solen og laver elektricitet.

Huset syner ikke af meget ude fra, og også indenfor er der bart og rustikt. Dog står der et lille bord, hvor flere mobiltelefoner ligger til opladning og på den bagerste væg er et beskedent udvalg af madvarer.

Denis Opolot på 22 år er indehaver af den lille butik, og han byder sine uventede, danske gæster, Annemette Voss og Shaka Loveless, velkommen med stor glæde. Han er ikke uden grund stolt af sin butik, især fordi han startede med meget, meget mindre.

”Jeg var meget glad for at gå i skole, men min familie havde ikke råd til, at jeg kunne afslutte min skolegang. Heldigvis modtog jeg en ged fra Folkekirkens Nødhjælp og LWF, og den passede jeg godt på, så den fik ni gedekid i løbet af de år, jeg havde den. Dem kunne jeg bytte til en ko, og koen fik en kalv, som jeg kunne sælge. Det gav mig penge nok til, at jeg kunne købe solcelleanlægget og starte en lille butik i min tantes lokaler, hvor folk på egnen kan få opladet deres telefoner. Det gik så godt, at jeg med tiden har kunnet udvide til også at sælge varer,” fortæller Denis Opondo.

Den unge mand fortæller sine gæster, at han er utroligt glad for, at det går så godt, men butikken er ikke endestationen – tværtimod skal den føre til at opnå flere drømme.

”Jeg kan hjælpe min familie med det, jeg tjener, men jeg sparer også sammen, så jeg kommer til at kunne færdiggøre skolen. Jeg vil gerne gøre det godt, så jeg kan få en god uddannelse. Jeg kunne godt tænke mig at arbejde for en organisation som dem, der har hjulpet mig videre, men allerhelst vil jeg være politiker, så jeg kan hjælpe alle børn til at kunne komme i skole,” siger han.

Bagestjerner

Som ambassadører for ’Bag Så Det Batter!’ bidrager en række kendte bagestjerner med både opbakning og flere lækre opskrifter.
Mød dem her.

Se mere

Tøm kagedåsen

Overskuddet fra bagningen skal sendes til Folkekirkens Nødhjælp, hvis pengene skal komme verdens fattigste til gavn.
Se her, hvordan det gøres.

Se mere

Er du bageglad?

Bag til vejfesten, familiefesten eller kontoret. Find lækre opskrifter inspireret af andre madkulturer og udviklet af vores bagestjerner her. 

Se mere