.grid-box__item {margin-bottom: 10px;

Stjernebesøg i Uganda

Bag Så Det Batters faste bagestjerne, Annemette Voss, har sammen med den populære, danske sanger, og nyudnævnte ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp Shaka Loveless, besøgt Folkekirkens Nødhjælp i Uganda.

I starten af marts fik en række små landsbyer i Uganda gæster fra Danmark.  Se billeder og film fra turen her

Folkekirkens Nødhjælp havde inviteret Bagestjernen Annemette Voss og sangeren Shaka Loveless med til det farverige land i Østafrika for at vise dem, hvor stor gavn organisationens arbejde i landet gør for nogle af verdens fattigste.

Først og fremmest havde rejsen fokus på projekter, der fremmer både produktionen og udnyttelsen af fødevarer, og der var masser af bagning at fordybe sig i for Annemette Voss.

Uganderne i de små landsbyer er dog ikke i besiddelse af ovne, så de frituresteger alt fra småkager og pandekager og samosas – og det fik den danske bagestjerne til at lære fra sig.

”Jeg viste dem, hvordan de i stedet for at friturestege dejen kan stege den på en pande i ganske lidt olie. Jeg forsøgte også at demonstrere, hvordan man kan se, at brødet er færdigbagt, og de virkede meget interesserede. Derfor håber jeg virkelig, det er noget, de vil tage til sig, for det er jo ikke godt med al den olie,” fortalte Annemette efter besøget.

I landsbyen dyrkes der også jordnødder, som kværnes til hjemmelavet peanutbutter. Det smurte Annemette Voss på et stykke nybagt brød, som vi ville gøre det i Danmark på en bolle. Den nye metode vakte både latter og glæde.

Både Annemette og Shaka Loveless smagte på al den mad, landsbyerne demonstrerede for dem, selvom de kulinariske udfoldelser ligger langt fra den vestlige verden.

Med i jeepen på turen rundt i det nordlige Uganda havde Shaka en guitar, og som afslutning på de forskellige besøg gav den danske stjerne et akustisk nummer, som fik alle til at danske og huje – lige fra børnene til de ældste. Ja, selv en ældre mand, som manglede et ben, tog krykkerne i brug til en dans.

Bagestjerner

Som ambassadører for ’Bag Så Det Batter!’ bidrager en række kendte bagestjerner med både opbakning og flere lækre opskrifter.
Mød dem her.

Se mere

Tøm kagedåsen

Overskuddet fra bagningen skal sendes til Folkekirkens Nødhjælp, hvis pengene skal komme verdens fattigste til gavn.
Se her, hvordan det gøres.

Se mere

Er du bageglad?

Bag til vejfesten, familiefesten eller kontoret. Find lækre opskrifter inspireret af andre madkulturer og udviklet af vores bagestjerner her. 

Se mere