Hvad går pengene til?

Overskuddet fra jeres bagesalg går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med at bekæmpe sult.

Læs om, hvordan vi bekæmper sult blandt verdens fattigste

Folkekirkens Nødhjælp arbejder i verdens fattigste lande. Her hjælper vi blandt andet til bedre dyrkning af jorden – og bedre afgrøder, så ernæringen er i top.

Vi er der ikke kun, når katastrofen rammer, men også når det langsigtede arbejde begynder.

Folkekirkens Nødhjælp har sine rødder i den danske folkekirke, men arbejder der, hvor nøden er størst uden hensyn til religion, køn, race eller politik overbevisning.

I runde tal – og et enkelt skævt

100 kroner

For cirka 100 kroner kan Folkekirkens Nødhjælp give mad på bordet i en måned til en person i landsbyen Tedesh i Etiopien.

Madforbrug for en familie på fem er på 444 kroner. Det dækker fx 40 dåser teff, 15 dåser med bønner (til sovs), 1 kg krydderi, 2½ liter olie, 1 kg sukker samt te og sæbe.

200 kroner

For 200 kroner kan Folkekirkens Nødhjælp give 10 høns og 1 hane til en fattig familie i et af verdens udviklingslande.

Et hønsehold koster cirka 200 kroner og er med til at forbedre dagligdagen for verdens fattige. Med høns i baghaven får familier både bedre mad med proteiner og en bedre indtægt gennem salg af æg.

I lande med kolde vintre, som Kirgisistan, kan høns give en fattig pensionist æg til maden og supplere den sparsomme pension, så der er penge til varme og medicin.

1247 kroner

For 1247 kroner kan Folkekirkens Nødhjælp i Etiopien give en person en uddannelse i honningproduktion.

En uddannelse i honningproduktion inkluderer diverse udstyr som fx bistade, voks, beskyttelsestøj og forstøver. 

Honningproduktionen er med til at give familien mulighed for at skabe en indtægt, og familien får selv gavn af honningen. De moderne bistader er lettere at arbejde med end de traditionelle, og de producerer honning af højere kvalitet.